onsdag 10 december 2008

konsum

jag tänkte på konsum här om natten. jag tänkte på konsum just för att vi bara har ett konsum i centrum. men man kan lika gärna tänka på ica. inte lidl för dom som jobbar på lidl bryr sej inte om någon. men i mitt fall var det konsum jag tänkte på. dom som sitter i kassan vet exakt vad man är för en typ. om man äter nyttig mat, vilket märke man torkar sej i arslet med; och hur ofta man skiter beroende på hur ofta man köper toalettpapper. dom kan kartlägga ens liv. vad vi läser för tidningar och om vi (kvinnor) har riklig mens eller normal. när vi kommer till kassan scannar dom inte bara varorna, dom scannar oss. genomskådar. analyserar. dömmer.

ja, dom fanskapen har övertaget. jag har tänkt lura dom. jag ska lista ut ett sätt att få dom att tro att dom vet och sen smyga upp och bakbinda dom. men jag måste komma på ett fint sätt. för på konsum vet man inte bara allt. man söker närhet också. jobbar man på konsum har man ett stor behov av närhet. man söker det överallt. bland hyllorna och bland kunderna. så jag ska ge dom det, ge dom den närheten dom behöver. men sen ska jag komma på ett sätt att få ormen att knyta knut på sej själv och då kommer jag stå där som mästaren. och kanske tar dom inte så illa upp att jag har lurat dom nu när vi ändå har en så nära och värdefull relation som kassör och kund. jag vet inte. men det var det jag tänkte på.

5 kommentarer:

kajsa sa...

Oklej.. nu kan jag inte gå på affären längre..

loathing sa...

kajsa- jo det är kul att gå i livsmedelsaffärer. jag går till konsum säkert fem gånger om dan. först köper jag cigg. sen kommer jag på nåt nytt att handla. sen senare upptäcker jag att jag måste ha en tidning. sen går jag tillbaka bara för att gå omkring och titta och sista gången på dan köper jag chips. eller cheesecake.

Supergirl sa...

Jag jobbade på konsum, en gång i tiden och det är exakt så, man scannar kunderna. Jag scannar fortfarande kunder när jag handlar genom att snegla ner i deras korgar, alltid lika intressant. Men jag är nog ganska snokig, läser ju bloggar. Nästan samma.

loathing sa...

supergirl- jag har jobbat på ica. jag var i och för sej ganska ointresserad av människor på den tiden, men jag vet att man fantiserade ihop en massa saker om dom som handlade.

tIS sa...

vill önska dig en go jul.
hoppas allt är bra :)

see you in jail.