onsdag 19 december 2007

slitsamt

jag och andrew går på stan och letar julklappar. det är dom sista för det här året. vi går runt hela stan i kylan och glömmer tillslut bort den. det gör vi alltid. det är säkert därför vi aldrig blir förkylda heller. vi glömmer bort att bli förkylda. vi sitter oftast på någon trappa utanför en kyrka och dricker öl medan vi lyssnar på skräckorgel och så sitter vi där i flera timmar och när vi reser på oss märker vi hur stelfrusna vi egentligen är. men vi glömmer bort det.
idag fastnar vi inte vid någon kyrka i alla fall. vi fastnar i serietidnings-butiken i gamla stan.
vi tittar bland alla sjuka underground-serietidningar och jag vill ha dom allihopa!
men jag köper tillslut Johnny The Homicidal Maniac till mej själv och några, kanske ganska olämpliga, till min brorsas trettonåriga son.
när jag kommer hem har min sjöman vänt upp och ned på lägenheten. tavlor är nerdragna från sina krokar, blommor är uppdragna ur sin jord, glas är krossat och möbler är välta.
jag frågar honom vad fan det är som står på och han gormar något om att han systerdotter är i fara och att han måste rädda henne ifrån kyla och smärta. jag säger, äh, vilket struntprat, och om det nu var så att din systerdotter var i fara, måste du för den anledningen slita mina blommor från sin jord. och min sjöman svarar, du slet MEJ från MIN jord! och jag säger att han måste ta och coola ner sej och att jag inte kan tillåta honom att fara iväg, till var, frågar jag.
spanien, säger han och jag säger att jag inte kan tillåta honom fara iväg till spanien för att jag inte är garanterad att han inte rymmer och aldrig mer kommer hem igen.
han säger, nej det är såklart fan jag inte skulle komma tillbaka.

8 kommentarer:

beerbelly sa...

Låter som en bra tur på stan. Fina bilder med. Kollade ut på jobbet och såg den fina färgen på himlen.
Sjömannen är inte tam än heller .. vet inte om de blir tamare än sådär iofs.
Ha en bra kväll.

loathing sa...

nej han är ju trots allt en sjöman. jag kanske får acceptera det. skaffa ett litet gummiskepp till honom att ha i badet.

ha en bra kväll du med.

kimberlie.blogg.se sa...

vafan du har ju KÖPT honom..

Kajsa - www.aenigma.blogg.se sa...

Det gör mig ont att höra att du mådde så pass dåligt igår! Mår du bättre om du får höra mer historier från havet? Om roliga fiskar, lite mer bläckfisk och konstoga små krabbor?
Det där med julklappar ja... alltså. Vi har bestämt att vi inte ska ha så mycket julklappar. Fick ju resa till Oman, igen, liftkort och en del annat så vi lägger ned den mesta hysterin. Men jag köpte en underbart fin filt till min bror som han kärade ned sig i på en marknad i Salalah. Sen har jag lite andra grejer också.
Klappa vovven från mig. Och klappa dig själv på huvudet från mig.

fantasifull.blogg.se sa...

Jag börjar få vissa sympatier för din sjöman. Små tankar om fritagning har redan fötts i mitt huvud.

Och. Bara så du vet. Enligt Svenska SjömansSkyddsFöreningen (SSSF) stadgar så är det inte tillåtet att tillhandaha en sjöman i tätbebyggelse om man inte uppfyller de lagstadgade kraven:

-att hos allmänheten väcka insikt om sjömannens behov. (dvs, väldigt stort behov av rom.) Och dess konsekvenser (redig fylla).

-att i samarbete med sjömännens riksförbund verka för fortlevandet av sjömännen.

-att bidra med kunskap och insikt till sjömansforskningen.

-att samarbeta med andra lokala sjömannehållare.

Gilbert sa...

Jag tycker att din sjöman är en liten drama queen. Ge honom en gummianka, och en skiva med låten "Till havs". Då blir han säkert glad. I värsta fall, kan du skänka honom en tatuering.

Kajsa - www.aenigma.blogg.se sa...

JAG sy, Sabina?? Nääää. Icke sa nicke. Inte min grej. Jag blir så aggressiv när jag ska sy. Funkar inte. Jag tror att min rumpa helt enkelt fyller ut den där kjolen så bra som det bara går. Alltså lite för mycket för att jag ska tycka att det är jätteroligt. Men! Jag ska fasen börja träna nu igen och vara lite healthy! Bort med rumpa och bort med lår. :D
Fast... nu ska jag gå och dricka cola. ^^ Klippte du luggen idag? Jag skulle ta outfitbilder innan och blev så frustrerad på min lugg. Hade lockigt hår idag och luggen liksom var för lång för att ha den fram som den ska vara, knasigt att ha den på sidan och gick inte att sätta upp. Så det blev...lite...annorlunda!

Kajsa - www.aenigma.blogg.se sa...

Men joe! Det är roligt och mysigt att samla på saker. Fast nuförtiden samlar jag bara på sand från stränder jag varit på världen över. och snäckor. och stenar som jag hittar i typ heliga tempel! ^^
Trodde inte att du var minimalist faktiskt! :) jag trodde du var en sådan som tänker typ.. att behärska ordning är trivialt, mästaren behärskar kaoset.
Hur är det annars idag? Och vet du vaaaaad! jag glömde ju berätta för dig att min bror tog massa bilder med sin superkamera under vattnet när vi snorklade i Oman. så det finns bilder på bläckisen Loathing! :D Fin julklapp till dig från mig va? :)