måndag 19 november 2007

octopus

har inte mycket att säga idag. jag är bara sjuk och ligger hemma på soffan. zandra kom förbi en stund och vi fikade fransk chokladtårta och lussebullar. sen fick hon med mej ner till centrum och vi kikade i fönstrerna och gissade hur mycket saker kostade, sen in på bokhandeln och tittade i barnböcker, mest om drakar, hur man kan ha dom som husdjur och lära dom trick och gå i koppel och sådär.
men jag vill inte ha en drake. jag vill ha en bläckfisk.
eller nej, inte det heller, jag vill vara en bläckfisk.
thats it.

hej då.

/loathing

4 kommentarer:

Kajsa sa...

Bläckfiskar ser så rofyllda ut liksom. Organiska och lite surrealistiska nästa när de rör sig i vattnet och sträcker ut sina små armar. jag tycker att de är vackra djur. Jag kan se om jag hittar en lite bläckefiskbebis till dig när jag är i Oman. Tänk om du öppnade posten och hittade en glasbubbla med en bläckfisk i liksom! :)

Kajsa sa...

Nej... det har du ju rätt i. Vore inte snällt och rättvist mot att ta en bebbebläckfisk ur dens rätta element heller ju.. Men om jag ser en när jag är ute på snorkeltur så kan jag fota den med undervattenskamera och så kan jag lägga upp kortet på bloggen så kan du få se hur den knasar sig i sitt rätta element och ändrar färg, äter upp små fiskar och är allmänt gullig. How about that? :)
Hmm. jag tycker om fina kattdjur i sin vildhet. Du vet, leoparder, geparder, pumor och sådanna vackra och sjukt smidiga djur. Och giraffer! Nejnej, pingviner ännu mer! jag älskar pingviner. De ser så gosiga och roliga ut.
Jag är också kissnödig.

Helena sa...

(svar på din fråga om bilder i Photoshop finns nu i kommentarfältet under inlägget)!

Helena sa...

Okej, jag förstår. Det blir lite olika med bildstorlek och så. Men, jag sak försöka hjälpa dig:
1. Kontrollera att det nya dokumentet har storlek A3 (du kan vrida på det genom att sedan välja Bild -> rotera arbetsyta -> 90 grader.

Sedan: Om du vill förminska bilden du dragit in så använder du verktyget "flytta". Det ser ut som en svart pil och ett kors, och ligger högst upp till höger i verktygspaletten.
Om du inte får upp någon ram med små boxar så som man vanligtvis ska få för att kunna ändra bilders storlek, så kolla lite längre upp i menyraden. (Se till att du har valt verktyget "flytta" innan du kollar detta:). Där är det ett fält med kryssrutor där det står "Automarkera lager" och "Visa markeringsram". Se till att båda dessa boxar är ikryssade.

Då ska du nu ha en markeringsram runt din bild, och kunna flytta och förminska den hur du vill på det nya dokumentet. Hör av dig om det inte fungerar.