lördag 3 november 2007

where have all the liers gone

nu längtar jag till snön. jag ska göra dinosauriesnögubbar och slå upp mitt tält i skogen och sitta och dricka konjak med sigenaren. hon stoppar in mjölkpaket och tobak under kjolen på ica sen kommer hon till mej i skogen och så sitter hon där och spelar gamla skivor och pratar gamla minnen. jag gillar henne. hon borde få stanna i sverige men hon säger att om dom hittar henne kommer dom skicka henne tillbaka till hemlandet och där blir hon inlåst i en bunker tillsammans med massa döende hundar. jag förstår inte vad hon menar, men det låter på henne som hon talar sanning i alla fall. på vintern är det många som talar sanning, det kanske är stämningen och kylan som gör att man känner för att vara ärlig. på nåt sätt är ärlighet tråkigare än lögn.
politiker gillar att ljuga. barn gillar att ljuga. jag tror att jag, när jag är gammal och ligger på min dödsbädd, kommer ljuga mer än jag någonsin gjort. det ser jag framemot.

nu går jag till systemet.
jag luktar svett och är smutsig.
jag säger att jag ska duscha sen,
men jag ljuger bara.

2 kommentarer:

Gilbert sa...

Alla ljuger, även om alla inte är medvetna om det. Meningen med livet är att försköna det, och det gör man bäst med lögner.

Adéle sa...

såg den där utställningen bilden kmr ifrån på moderna, fast vette fan om jag tyckte den va så bra!