fredag 1 februari 2008

äckel

min nya granne är indian. vid sitt fönster har hon björnhuvuden och drömfångare och pipor. jag ska gå förbi och låna smör där någon dag. och inatt var det storm och handtaget på mitt fönster går inte att trycka ner helt så jag vaknade av att det hade flygit upp helt och hållet och hela världen trängde sej in i mitt rum och jag fick löv på golvet. som sartre säger, jag har inte rätt att existera. jag hade uppstått av en slump, jag existerade som en sten, en planta, en mikrob.
och det är sant. jag har inte gjort något för att få existera, men jag existerar ändå, och jag har inte gjort mej förtjänt av dom här löven på mitt golv, men jag fick dom i alla fall. vilken rättvisa!
jag stängde fönstret och la mej för att sova igen. man såg inte månen på himlen men jag låtsades att den var där, jag låtsades att den lyste in på min röv i sängen. sen somnade jag.
när jag gick i skogen idag kände jag mej dålig. träden och solen trängde in i mej och jag kände rent äckel. skogen var äcklig, solen värmde inte alls, den bara ljög. jag stannade kvar i skogen och tog itu med känslan för jag visste att den skulle stanna hela dan om jag inte bjöd in den och gjorde att den inte spelade någon roll längre. jag tror det funkade.
och ikväll gör författaren pasta till mej och Z och han har också köpt hem australienskt vin som han har ställd fram på bordet. ikväll ska vi supa våra halsar fulla och ballansera på ballkongräcket.
hoppas ni andra har en fin fredagkväll.
såpbubbla!

6 kommentarer:

Nollan sa...

Existerande har nog lite med rätt att göra. Och rättvisa existerar inte. Det är världen ett bevis för. Löv på golvet är. Liksom kanske du. Sup till det nu.

tis sa...

hmm. jag har nog inte så många unika besökare på min blogg.
du har en hel dröööööös!

du kan ju vara jätte seriös med bloggen i mål på att tjäna pengar.
typ få 20 öre per visning :)

jag har inte ork att skriva något.. händer inget speciellt att skriva om i min vardag.
mörk, nu ska jag kolla på vänner och äta popcorn, troligtvis sätta ett skal i halsen med.
trevlig helg.

loathing sa...

nollan- världen är visst rättvis, det är bara fega som inte vågar inse det bara för att det finns så mycket skit i världen. men allting är rättvist och det är bara en själv som kan göra nånting åt sakerna som händer i ens liv.
man ska kunna ha det förjävligt men ändå uppskatta livet och tycka att det är rättvist. jag har fått en riktigt svår sjukdom, men jag känner inte att det är orättvist, jag har istället fått någonting som jag kan utvecklas av och att få någonting att gå igenom, det är bara en gåva. sen att man är ledsen ibland, det hör såklart till.
thats it.
ha en bra dag.

Nollan sa...

Rättvis är kanske ett svårt begrepp, jag tycker nog inte att världen är rättvis så som jag ser på det. Och då avser jag knappast mitt eget liv, jag har det bra och mitt liv är fullt av möjligheter. Svårigheter kan vändas till möjligheter, det är jag också med på. Vet dock inte om jag personligen tycker att det har så mycket mer rättvisa att göra. Och ledsen är man ibland, det hör till, inget konstigt med det. Men det finns så mycket andra orättvisor i världen, tycker jag. Samtidigt är det ju svår att sätta upp en norm för vad som är rättvist och inte. Men man kan se på saker olika, det är helt okej för mig!

loathing sa...

nollan- jo precis, man kan se olika på saker. men jag tror att det är många där ute som måste ändra sin syn. för deras eget bästa. jag menar ett helt folk lider för nånting som hände i historien, som dom fortfarande mår dåligt över och tycker att det är så synd om dom och gör sej på så sätt till offer. alla har ansvar för sina egna liv. och sen dom stora sakerna som händer kan man såklart inte kontrollera, det är universum som gör, och på så sätt är det rättvist, det måste hända, och det måsta finnas.
nu ska jag äta macka med jordnötssmör.
tjohej.

Nollan sa...

Jag förstår vad du menar, och håller i stora drag med dig om att offerrollen sällan är konstruktiv. Det är väl mest så att det för mig, har lite med rättvisebegreppet att göra. Bra att vi är ense om att det är okej att vara oense ;) Hoppas mackan är god!