lördag 19 januari 2008

jag vet att det är lördag.

idag är det lördag. det vet jag för att jag frågade min granne när jag var ute och rökte en cigg och han var ute och rastade sin katt i ett snöre. vilket bedrövligt väder det är idag, sa han. vad är det för dag idag, sa jag. lördag. jaha. gå in nu så du inte blåser bort skratt skratt skratt. jo, jag får väl ta och göra det, sa jag.

idag när det är fredag (titta, jag har redan glömt att det är lördag) är det storm och flygplanen vägrar lyfta från flygplatserna. jag ska sätta mej på bussen snart och åka in och träna ett pass på gymmet. och ikväll blir det att dricka vin och vara barnvakt.


javisst ja. jag har glömt att berätta om min författare jag köpte. det går bra med honom. han går långa promenader helt ensam och när han kommer hem har han alltid med sej något som han blivit fachinerad av; kvistar i olika former, ekollon, rötter, tunn avskalad bark från en björk.
han dricker mycket vatten och sover kanske bara fem-sex timmar per natt. han tycker att det räcker utmärkt. sen sitter han på mitt rum och bara skriver, gnolar, vrider på sej, går en liten sväng till fönstret och sen tillbaka till skrivmaskinen. jag har inte fått tag i någon av hans texter än. han visar dom inte för mej. men han köper konjak och fina röda viner som vi dricker tillsammans. oftast är vi tysta när vi sitter och dricker. sen lämnar någon av oss rummet utan att säga något.

hoppas alla som läser det här eller drömmer om det här får en bra dag. drick inte för mycket, men inte för lite heller. lite hull måste vi ha att ta av.

Edit: förlåt mej för att jag inte lägger ner lika mycket
energi på bloggen. jag byter bara skepnad just nu.
sitter fast i klistret kanske man kan kalla det också.
jag har storebröder och storesystrar, men ingen ger mej bröd.
jag ger mej av, in i skogen, och där möter jag en älg, inte samma
som jag har stött på förut, den här är äldre och mer bastant.
jag rider på hans rygg och smeker hans horn.
jag känner ingen sorg, ingen lycka, jag kan inga gåtor,
är inte vän med några mysterier.
men jag kommer tillbaka imorn. när stormen lagt sej.

/loathing

4 kommentarer:

beerbelly sa...

Verkar vara rusk väder idag onekligen. Tror det dragit förbi här nu så solen skiner lite.. när den vågar.
Träna låter sunt.. jag borde göra det med. Ska fundera en stund :-)
Barnvakt och vin låter som en farlig kombination. Väldigt rätt om vinet kommer senare förstås.
Kul att höra att författaren känner sig hemma. Schysst att gillar att vin och cognac men vilken författare gör inte det förstås.

Du lägger så mycket tid du vill och orkar här förstås.
Ha en riktigt bra dag du med .. med samma restriktioner ;)
tja.

Helena sa...

Jag hoppas att ditt skepnadsbyte går bra. Jag har gått igenom ett par stycken, fast jag var ledsen hela tiden. Och frustrerad. De gånger jag inte känt någonting har jag blivit rädd. Fast då kände jag ju något i alla fall,, äsch.

Jag tycker om när du skriver om författaren.

Nollan sa...

Du skriver uttrycksfullt på ett personligt sätt som berör. Sten i fickorna ska vara bra för att inte blåsa bort har jag hört. Hoppas processen går åt rätt håll, vilket håll det nu är. Ibland är det bra att låta sig bäras förutsättningslöst av den som är äldre och stabil. Stormen bedarrar. På återseende!

Söderbergs Take sa...

Jag såg ett rådjur när jag åkte shamantrumma.

Har det nåt med saken att göra?