onsdag 23 januari 2008

kanotkryssning

så idag har det varit onsdag, har det inte? det är vad jag tror i alla fall. och jag började med att gå till sjukgymnasten och träna mina knän. sen åkte jag in till stan och klippte luggen och uträttade ärenden. var på pressbyrån och såg i tidningen att heath ledger är död. det behöver jag inte skriva någonting om, men det var ändå ganska konstigt, jag gillade honom och hans roller. och så var han ju snygg också. ja, det var tragiskt. så jag gick till hötorgshallen och handlade nötter och litchifrukter. på vägen hem ringde låffe, ja han stavas låffe. han berättade att han köpt en kanot för trettiotusen av en privat båthandlare och han frågade om jag ville komma och sjösätta den.
jag hoppade av tunnelbanan. låt mej bara få berätta en sak om låffe: han bor i en fyra med tre andra män som ser exakt ut som honom själv. dom har en klubb, mustaschklubben, och dom odlar mustascher och studerar kända mustascher genom tiderna. dom har sina studiemöten i ett rum med dämpat ljus och dom sitter och pratar sakta och analytiskt i flera timmar. i deras vardagsrum, eller samlingsrum, hänger en tavla på dom alla fyra tillsammans, som ett familjeporträtt, och det är riktigt komiskt, ungefär som att se fyra stycken frank zappa.
nåväl. jag och låffe är ensamma i lägenheten när jag kommer och vi sitter i varsin
läderfåtölj och dricker öl. det fina vinet tar vi till sjösättningen, säger låffe.
när det börjar bli mörkt tar vi kanoten över våra huvuden och går ner till vattnet. vi sätter oss ner på backen och dricker upp vinflaskan. vi måste döpa vraket, säger låffe. och han tar den tomma flaskan och kastar på kanoten. men han kommer inte på nåt namn. vi låter den vara odöpt. jag tror det kan gå bra ändå. vi sätter oss i den och guppar iväg. låffe har inte köpt några åror till den. men den är fin, jag tror att låffe kommer få mycket användning för den.

nu är jag hemma och har både mensvärk och riktigt ont i knät. det är som det ska vara. skål för fan.

edit: vad är bäst egentligen: att svara på kommentarer
i sitt eget inlägg eller hos den bloggaren som kommenterade?
jag undrar.

edit: nu ska jag ta en cigg och tvätta ansiktet med olivtvål.
zeppelin sover redan. jag ska dra honom i örat så att han vaknar.

11 kommentarer:

Helena sa...

När jag flyttar till stockholm om ett och ett halvt år tänker jag också gå till sluhandlar och köpa nätter och lichifrukter. idag åt jag 100 gram choklad på jättejättekort tid. Det är inte bra, men jag orkar inte bry mig. Jag är bara motiverad till att sova, tända ljus och äta choklad. Historieboken ligger fortfarande oöppnad och orden vill int eåka ur skallen.
Smått fantastiskt vän du vekar ha, låffe. Ja hej och hå.
Ha en br akväll, och ta två alvedon mot mensvärken vetjag!

Nollan sa...

Kul kille, Låffe. Kallt med kanottur i januari. Iaf om man ska använda händerna som paddlar. Men man kan ju ha den och bara sitta i. På land eller så. Vinet kanske värmde också, inneifrån. Inte kul med mensvärk. Och ska man verkligen ha ont i knät efter att man varit hos sjukgymnasten?

loathing sa...

nollan: ja, jag har säkert ont just för att jag har varit hos sjukgymnasten, han körde lite hårdare knäträning idag.

ha en god natt.

Nollan sa...

Tack, en god natt till dig också!

tis sa...

jag är fantastiskt sjuk. orkar inte göra nånting, svettas för ingenting och fryser för allt.
något som är irreterande är att jag har gått och letat efter min plånbok i två dagar nu. jag gav upp letandet, ringde och spärrade mitt bankomat kort och beställt nytt körkort.
nu när jag skulle gå och köpa alvedon så hittade jag plånboken i jackan.
jag tycker också att det är irreterande att jag har bokat/betalat för ett par tågbiljetter till gbg imorgon.
men nu känns det inte aktuellt.
hatar mitt vardagliga liv.
hur är ditt?

beerbelly sa...

Låter som en rätt bra dag. Synd med heath då förstås.Låffe verkar vara en cool snubbe även om han blev lurad på kanoten.. lite dyrt. Kanske var en antik eller något iofs.
Gott med öl och vin.
Hur ser man skillnad på låffe och hans kompisar?

Jag tycker det är bäst att svara i eget inlägg .. men det gissade du nog. Vet inte vilket som är bäst annars.. gör som du vill tycker jag.
Hoppas du sover gott.
Hejs

tis sa...

jag föredrar att man svarar på den andres blogg :)

ah, precis. först när jag märkte att jag höll på att bli förkyld så tänkte jag att det kunde bli lite småtrevligt.. precis som du sa, ligga hemma framför tv och bara softa med en snuvande näsa.
idag hade min feber sjunkit. jag ser ändå ljuset nu.. och ljuset är att jag ska åka till gbg! tåget går 18:20. så om jag ligger hemma och vrål-vilar hela dagen och dricker en jävla massa honungstea så kanske det går.
jag kommer att klippa mitt bankomatkort, det är ju spärrat nu ivilket fall. men körkortet ska jag ringa om senare idag. hoppas de inte har hunnit ta tag i att.
och jag vet att min feber/förkylning är inget att jämföras mot din sjukdom. du är en fighter, så sant.
gratis öl och vänner är en oslagbar kombo.
nu ska jag gå i dvala i några timmar, som den björn jag egentligen är.
high five.
yours sincererly, tis.

loathing sa...

beerbelly: ja, jag gör väl lite som jag vill, känenr jag för att svara här så gör jag det, annars går jag in på din blogg och flamsar runt där.
man ser ju så klart skillnad när man känner dom, men dom är riktigt lika frank zappa allihopa.
ha en bra torsdag.

beerbelly sa...

loathing: Flasma på bara alltid kul med sällskap.
Zappa är cool. Ha en bra dag!
Hejs

Kajsa - www.aenigma.blogg.se sa...

Dra inte Zeppelin i örat! Nä nä nä! Och gardasilspruta är det första vaccinet mot vissa sorters cancer. Mycket bra. Mycket aj.
Min kamera har en massa invecklade inställningar men jag har den på utan blixt, ganska lite ljusinsläpp och iso-tal 1600. Prova det!

loathing sa...

kajsa: okej jag ska försöka testa det, jag är inte heller så himla haj på min kamera änu.

men vadå har du påbörjan till canser eller är det nåt man tar utifall att? höm?