lördag 26 januari 2008

krypande hål

bosse har startat en mattaffär och jag går dit och träffar honom och tittar på hans mattor. vissa gör han själv och andra beställer han från gårdar som tillverkar mattor. några har han också beställt från privatpersoner i förorterna. han säger att företag är sämre på att göra mattor, privatpersoner som älskar mattor har öga för detaljer. såna mattor blir fulla av liv, dynamiska, säger bosse. synd att jag inte gillar mattor för jag ser ett par riktigt fina som ser ut att vara gjorda av kolibri. vi går in på bosses kontor och han häller upp ett glas whiskey till mej och till sej själv. hur går det med jobb och sånt, frågar han. jag säger att jag inte söker jobb just nu. han säger att du får gärna jobba här med mej om du vill, du har körkort, du kan hämta mina beställningar, ibland kan du få åka upp till norrland, jag beställer mattor från en gård där.
jag säger tack, jag ska tänka på saken.

nu har jag städat lägenheten, lagat äggröra och vädrat, jag orkade inte byta lakan. syrrans unge kom hit och ville spela tevespel så jag satte på jack and daxter åt henne och hon sitter och spelar medan jag ska hoppa in i duschen och göra mej iordning för ikväll. det ska bli kul att träffa sonia och hennes kille. jag undrar bara vad det är för jävla jippo på kvarterskrogen, indiska strippor?

jag har inget mer att säga för tillfället, men jag kan ju ge er en ganska rolig uppgift. jag låg i min säng och stirrade i taket och fick syn på ett litet svart hål. jag tittade på den utan att släppa den med blicken och tillslut försvann allting runtomkring och det enda som fanns kvar var hålet. och när jag fortsatte stirra på det började det röra på sej och krypa omkring i taket, jag såg till och med små ben. först trodde jag att jag hade sett fel, att det kanske var en jävla insekt redan från början. så jag ställde mej upp i sängen och tittade närmare. det var ett hål.
det roliga är i alla fall att jag la mej ner och gjorde om samma sak och hålet blev en insekt och började krypa igen. testa. hitta nåt hål i eran lägenhet och stirra på det tills det börjar krypa omkring. det är en rolig sysselsättning. avståndet mellan dej och hålet måste vara ungefär lika stort som mellan taket och om du ligger i en säng.

förvinn här ifrån nu.

/LOATHING

6 kommentarer:

beerbelly sa...

Bosse verkar lite farlig. Jobb är bra förstås.
Haha ja indiska strippor borde inte vara troligt men vem vet. Ta med kameran för säkerhetsskull.
Får se om jag hittar ett hål i taget senare.

Ha en bra kväll!
Hejs

11 - Menea sa...

kollade förbi..och tyckte om..
kram 11

loathing sa...

beerbelly: det är en indisk man i alla fall och två indiska brudar i nåra dräkter på planchen nere i centrum. vi får väl se ja.
kapten treben och kapten kalufs och kapten småflink!
ja, hitta ett hål. lycka till.
pah pah pah.

11- tack, trevligt, jag kikar in hos dej när jag har mer tid. tjohojsan.

Nollan sa...

Ta det lugnt, ska snart sticka.
Jag brukar ligga på sängen och titta in i ett hörn. Efter en stund vet jag inte om hörnet går inåt eller utåt. Ja, så lättroad är jag. Gång på gång, dessutom. Ska nog leta upp ett hål. För variationens skull.

loathing sa...

nollan: ja, det där med hörnet är också ganska kul, men hålet är steget bättre, eller mycket bättre!

Helena sa...

Igår log jag uppkrupen i en säng och försökte mig på det där. Det fungerade väl. Hålet var halvstort och började krypa några cenimeter i taget.

Ang. tomheten man känner vid glädje som du skrev i en kommentar i min blogg, så kan jag känna igen mig mycket väl. Men det måste gå att komma bort från den. Hitta okomplucerad glädje.
Frågan är bara vad man får offra då. Skrivandet kanske?