torsdag 3 januari 2008

tell me something blått

1.den lilla jäveln skrattade inte, det var många små jävlar som inte skrattade, men det gjorde jag. jag skrattade inte av missnöje eller av tanken på att någon skulle skadas i själen (vilket i såna fall är deras problem) utan skrattet jag gav var ren glädje. man vaknar, efter att ha drömt mycket, man sätter på teven och titta på något obetydligt program, man lagar frukost, och så ska man gå och hälsa på sjömannen. men man hittar inte sjömannen, han är borta. man letar och tillslut hittar man honom vid fönstret i ett av rummen och han tar sej för pannan och svär och slår sej själv i väggen. ser du skriker han, ser du vad som har hänt, det här är inget väder för en gammal sjöman. och jag ser ut genom fönstret, vilket jag inte har gjort, vilket jag har glömt att göra efter att jag vaknat från mina intensiva drömmar. och jag ser snö. jag skrattar och sjömannen svär.

2.
det finns andra. ibland kan man inte se dom. endel av dom gillar te. andra gillar ingenting alls förutom det allra vackraste. min hund är en av dom. han gör, utan att tänka. han är lycklig utan att ifrågasätta varför. nu är det snö och så ska det vara. det behövs för naturen. grannarna klagar, men inte hunden. han vet.

3.
nu lämnar vi det. det finns många andra saker att prata om. kanske inte lika viktiga, men lika intressanta. jag röker mina cigaretter på balkongen i dom här tofflorna. sen kastar jag in dom i badrummet. det är inte för att jag tycker att tofflorna är en obetydlig ägodel utan just för att deras betydelse är att ha på sej och sen inte ha på sej. jag fick tofflorna av mamma för några år sen. jag gillade döskallar förut. inte längre. men dom är fina mot fötterna så jag vill ha kvar dom ändå.

4.
en dag är full med överraskingar och gömmor i ens egen lägenhet. endel saker kan man ta på. endel tala till. kasta saker på. rulla. tända. hoppa på. endel kan gå sönder. andra saker är starka. sen finns det starka saker som blir svaga med tiden.


5.
man kommer hem efter timmar av supande med sjömän och sjömäns vänner. sjömän har ganska konstiga vänner. dom kan umgås med deprimerade polska pigor som mördat sina män och flytt sitt eget land, nakenkatter som lärt sej ett och annat trick (nicka en boll, snurra runt, hoppa på bakbenen, lura folk att dom kan prata, tjuva pengar från folks fickor osv) av sina husbönder. dom umgås också med sigenare, schackspelande turkar, soldater som egentligen hatar mord och krig och som istället super sej fulla och köper kvinnor att ha sex med för kvällarna och sen återgår dom till basen och sitter för sej själva, drar sej undan, men dödar en och en annan fiende då och då bara för att inte själv bli dräpt av sina egna.
men strunt samma, det hör inte till saken. man kommer i alla fall hem från att ha suttit och supit med dom här människorna och man är så trasig i hjärnan att man inte kan göra annat än att kräkas. och då finner man det tryggt att se ett rött litet hjärta.
_______________________________________________
men dåså.
nu ska jag läsa i mina nya
böcker som kom med posten idag (zarathustra av nietzsche och äcklet av sartre) och dricka
lite fänkålste.
/loathing


6 kommentarer:

Kajsa - www.aenigma.blogg.se sa...

Du verkar ha mycket att göra i dessa tider. Springer omkring och gör ditten och datten. Det är bra! :D Jag fick äntligen hem min svinfina, och svindyra..., systemkamera med killerobjektiv och tillbehör så nu ska jag börja fota allt mjligt underbart. Och sen jobba jobba jobba för tidningen så att jag tjänar en massa massa massa pengar och kan åka utomlands en..massa?! :D
Men nu ska jag övningsköra in till Östersund men min papi snart och hämta en broder som kommer hem för att åka till USA. Alla försvinner men jag sitter kvar. Uj uj.

beerbelly sa...

Kul med bilder och historia. Gillade hjärtat när man rumlat så man måste kräkas :).
Seriösa böcker med. Har som bäst bläddrat och läst lite i en nietzsche om jag minns rätt. Är de bra (och inte för deppiga) så berätta gärna.
Ha en super kväll om det går att ha det med fänkälste ;-). Är säkert nyttigt ändå och det är bra!

Kajsa- www.aenigma.blogg.se sa...

Jag hade tänkt lägga upp bild på bläckisen idag. har fått bilderna av broder nu. och det är ju han som har den galet bra kameran som man kan ta foton med under vatten. Så det kommselikommer. :)
Hmm. Mina nya kamera är en Canon EOS 400D med ett Tamronobjektiv. Jag suger verkligen på photoshop men jag ska verkligen lära mig. Broder skulle fixa till min laptop. Wei wei wei.

Kajsa- www.aenigma.blogg.se sa...

Jag hade tänkt lägga upp bild på bläckisen idag. har fått bilderna av broder nu. och det är ju han som har den galet bra kameran som man kan ta foton med under vatten. Så det kommselikommer. :)
Hmm. Mina nya kamera är en Canon EOS 400D med ett Tamronobjektiv. Jag suger verkligen på photoshop men jag ska verkligen lära mig. Broder skulle fixa till min laptop. Wei wei wei.

f sa...

Rå och snäll går ju att kombinera. Ena veckan rå och grym, andra veckan mjuk och snäll.

Är du inne i en filosofisk vecka nu?

F sa...

Du får det att låta som om att du vore en maskin. En Bokläsarmaskin.

Det som hållit mig vaken de senaste nätterna är "slottet", Kafka.